Počela prodaja ulaznica za „14.FESTIVAL SEVDALINKE“ u Tuzli

Približava se Muzički spektakl u Tuzli i manje je od mjesec dana nas dijeli od početka 14.Festivala sevdalinke koji je odavno postao tradicionlan u Tuzli.Festival se održva od 30 novembra do 1.decembra 2022.godine, a organizatori su već najavili mnogo poznatih imena sa naše estrade koje ćete imati priliku slušati uživo u Tuzli 01.decembra u BKC-u Tuzla.
Festival „Sevdalinko u srcu te nosim“ je jedini događaj posvećen sevdalinki u svijetu koji ima društvenu i kulturnu historijsku misiju očuvanja i prepoznavanja značaja sevdalinke za BiH ,kao najvrednije muzičke baštine naših prostora. Tokom godina kreirano je preko 100 dešavanja u BiH i šire i na dosadašnjim festivalima je učestvovalo preko stotinu vrsnih interpretatora sevdalinke iz BiH, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Njemačke,Holandije, Austrije…
Ove godine kao i prethodnih imate priliku da uživate u izvedbama sevdalinke nekih od najpoznatijih imena, uz prijenos uživo na RTV TK na Trgu Slobode u Tuzli .
Obavještavamo sve ljubitelje sevdalinike da je počela prodaja ulaznica za 14.Festival sevdalinke „Sevdalinko u srcu te nosim“, cijena ulaznica je 10KM.
Ulaznice možete kupiti svaki radni dan od 8-15 sati na biletarnici BKC-a Tuzla , kao i putem rezervacije na viber broj +387 61 018 138, ističu organizatori.

Duška REBIĆ