Motel Laurus Živinice: Izvrsna usluga i ugodan boravak

Motel Laurus Živinice: Izvrsna usluga i ugodan boravak

Piše: Mubina Biščić-Delmanović

Na svega nekoliko kilometara od aerodroma u Živinicama, u aprilu 2018., godine sa radom je počeo motel Laurus, koji predstavlja izvanredno mjesto za odmor i prenoćište prilikom boravka u ovom kraju. Gostima je na raspolaganju 12 moderno opremljenih soba. Wi-fi je dostupan u cijelom motelu kao i Smart TV. Sve sobe su klimatizirane. Takođe gosti mogu provodite vrijeme u Caffe baru u sklopu motela.

-Recepcija motela otvorena je 24/7 što gostima omogućava kasni check-in ili rani check-out što je velika pogodnost putnicima koji putuju noćnim letovima. Gostima i kompanijama je takođe na raspolaganju konferencijska sala sa maksimalno 50 sjedećih mjesta u različitim postavkama idealno za konferencije, seminare ili sastanke. U sklopu konferencijske sale nudimo i mogućnost ručka, kafe pauze i osvježenja. Gostima motela nudimo i doručak na bazi švedskog stola. Naši gosti zadovoljni izlaze iz Motela Laurus što pokazuju i mnogobrojni pozitivni komentari i ocjene na platformi Booking te ocjene na istoj koje iz godine u godinu su visoke i među top 5 najviših na ovim prostorima, ističe Vedad Ćosićkić, direktor Laurus d.o.o.

Motel Laurus strateški je pozicioniran i orijentisan ka korisnicima aerodroma Tuzla, poslovnim saradnicima i klijentima kompanija koje se nalaze u Živinicama i Tuzli. Idealno je mjesto za odmor, daleko od buke i gužve.

Motel Laurus ima četiri zaposlene osobe, uz tendenciju širenja kolektiva u skladu sa planiranim dodatnim aktivnostima i uslugama. Ono što krasi Motel Laurus prije svega jeste higijena objekta o kojoj najviše vodimo računa jer smatramo da je to ključno za svakog gosta, što se i pokazalo u ovih 3 godine rada. Ljubazno osoblje koje će sve uraditi da se gost osjeća kao kod kuće te cjenovna i lokacijska pristupačnost izdvajamo kao prednosti Motela Laurus.

-Cjenovno, motel Laurus je veoma pristupačan svim gostima, kako onima koji su tu na odmoru ili gostima koji su tu poslovno. Cijena jednokrevetne sobe je 55KM, a dvokrevetne 69 KM, kazuje Ćosićkić.
Pandemija koronavirusa, kako kazuju iz motela Laurus, u velikoj mjeri usporila je njegov razvoj. U 2020. godini zabilježen je pad veći od 80%, što je rezultiralo da su veći dio godine bili zatvoreni.


-Početkom ove godine i ublažavanjem mjera kako našeg kriznog stožera tako i kriznih stožera drugih zemalja, gosti su počeli dolaziti u motel Laurus, a mi smo poduzeli sve mjere dezinfekcije i zaštite za naše goste. Nakon boravka gostiju sobe se zrače i dezinfikuju površine i namještaj. Takođe na više mjesta u motelu dostupna su dezinfekciona sredstva i omogućena distanca za sve goste koji borave kod nas.


Iako je pandemija koronavirusa u velikoj mjeri ugrozila hotelijerstvo, iz ovog motela ostaju optimistični. Nadaju se da će u narednom periodu, tokom ove godine, nadoknaditi već vidljive gubitke i nastaviti sa već planiranim aktivnostima, kako u vidu proširenja usluge, tako i daljnjim razvojem.


-Svakodnevno se trudimo da vratimo motel Laurus na put koji smo zacrtali od samog početka i kojim smo se kretali prethodne dvije godine. Očekujemo da se vratimo na naš puni kapacitet na ljeto 2021. godine, ističe Ćosićkić.
Razvojni planovi motela Laurus su otvaranje wellnes programa, kao dio ponude, koji bi svakako privukao pažnju gostiju i rezultirao proširenjem usluga, ali i povećanog broja dolazaka.


-To će biti jedan veći “zalogaj” ali znamo i vjerujemo da imamo kapacitet za to. Uporedo s tim radimo na dodatnom modernizovanju konferencijske sale kako bi bila prigodna za namjene poput konferencijskih poziva sa inostranstvom ili edukacija na daljinu u skladu sa trenutnim trendom, kazao je na kraju direktor Ćosićkić.

Ugodan ambijent, pristupačnost lokacije i cijena prenoćišta, udaljenost od gužve, svakako da su dobri razlozi da motel Laurus bude prvi izbor prilikom boravka u ovom kraju. Ljubazno osoblje, izvrsna kuhinja, učiniti će da se osjećate kao kod kuće.