Bogat program „Tuzla Guitar Week-a 2022.godine od 31. Jula do 4. Augusta

U povodu ovogodišnjeg „Tuzla Guitar Weeka“ koji će se održati uz bogat program u Ateljeu „Ismet Mujezinović“ u Tuzli održana je press konferencija na kojoj su prezentovani programi ovog važnog kulturnog događaja u Tuzli.
Kako je istakao na press konferenciji osnivač „Tuzla Guitar Week-a „ svjetski gitarista Sanel Redžić , nastavu klasične gitare i akustične gitare će pohađati 40 polaznika tuzlanske sedmice gitare jer je potreba za mladim talentima u Tuzli i šire pruža priliku da se preko ljeta i raspusta uči uz vrhunske profesore gitare.  Školu će voditi  voditi vrhunski eksperti na ovom polju muzike, predavači su pored organizatora 8 umjetnika koji su pozvani sa ciljem da se klasična gitara promoviše.
Predavači su pored Sanela Redžića (BiH, Njemačka) , Ištvan Romer iz Zagreba(Hrvatska) , Tel Hurwitz (Izraela), Đani Šehu (BiH) i Elvis Sivčević (BiH).
Pored nastave klasične gitare nastavu električne gitare će voditi vrhunski ekspert na ovom polju Muris Varajić (BiH), istakao je Sanel Redžić, te dodao:

 -Nastavu neće biti realizovana samo za učenike osnovnih i srednjih škola iz TK,već će moći polaznici da pohađaju i oni koji gitaru sviraju iz hobija. Zainteresovani se mogu prijaviti na web stranicu www.gitarweek.ba preko koje mogu da se prijave za učešće, ali i dobiti sve potrebne informacije o prazniku gitare u našem gradu, naglašava Redžić.
Planirani su i koncerti kamerne muzike sa učesnicima  naše  Tuzlanke, Vedranu Šimić solo pjevačicu i Andreu Nikolić koja nam dolazi iz Vareša, a živi u Beču .U periodu sedmice gitare u Tuzli u Novosagrađenom Hrvatskom kulturnom centru „Sveti Franjo“ će održati 4 koncerta polaznika i jedan koncert „Veče uz kamernu muziku“ koji će biti održan 4 avgusta.
Škola gitara je ove godine sa ciljem širenja kapaciteta što je bilo na Zlači, a svi učesnici će najviše provoditi vrijeme na Zlači, ali zasigurno je i na Panonskim jezerima da uživaju u ljetu, ističu organizatori.
Pokrovitelj „Tuzla Guitar Week „ su Turistička zajednica TK, Ministarstvo za kulturu, sport i mlade, Franjevački samostan Tuzla i Centar za kulturu Tuzla.
    Duška REBIĆ