11.Tuzla Film Festival počinje 21.Oktobra

Svečanom ceremonijom u Bosanskom kulturnom centru TK u Tuzli će se otvoriti 11.Tuzla Film Festival projekcijom filma „Švedsko srce moje majke“ 21 oktobra sa početkom u 18:30 sati.
Publika će imati priliku tokom pet dana festivala da pogleda u Narodnom pozorištu Tuzla najbolje filmove iz Hrvatske, Srbije i BiH,a prema ocjeni Stručnog žirija najbolji filmovi će biti nagrađeni Vilom TFF-a.Također će biti organizovane radionice sa filmskim profesionalcima pod nazivom „Tuzla Grad Filma Kulture“, kao i kafei sa poznatim. Pored toga prateći sadržaj festivala su i svirkei partiji koji će biti organizirani za publiku festivala.
Po treći put će biti od 25 do 27 oktobrra organiozovani BKC-ovi „Dani audio vizuelnog naslijeđa i umjetnosti“ sa prigodnim programom koji za cilj imaju podizanje svijesnosti o važnosti audiovizuelnim dokumenata, kao dijela nacionalnog identiteta svake države.
U oline programa www,tuzlaflm festival.com moći će se pogledati filmovi mladih reditelja širom svijeta , a u okviru 10.Future generation short Films, na pomenutoj platformi će biti prikazani filmovi u kategorijama animiranih, dokumentarnih, kratki igrani sa južnoslvenskog prostora.
Ulaz za svečano otvaranje je 10 km , a za sve projekcije je 5 KM, osim filma „Balada“ rediteljice Aide Begić , kolji je poklon ženskom dijelu publike od strane Tuzla Film Festivala, kao i svečane ceremonije zatvaranja gdje će biti dodijeljene nagrade i prikazan film „Bitka na Neretvi“ Veljka Bulajića.
Duška REBIĆ