Trik za najsočniji kuhani kukuruz koji se topi u ustima
Ova metoda kuhanja kukuruza garantuje da će svako zrno kukuruza biti mekano, slatko i sočno…
Postoji više načina za kuhanje kukuruza. Ali samo će jedan ostati u neponovljivom sjećanju – onaj što se kuha u kremastoj kupki od mlijeka i maslaca.
Ova metoda kuhanja kukuruza popularna je na srednjem zapadu u Sjedinjenim Američkim Državama, a garantuje da će svako zrno kukuruza biti mekano, slatko i sočno.
Sastojci:
5 klipova mladog kukuruza
1 l vode
200 ml mlijeka
115 g maslaca
1 čajna žlica soli
Priprema:
- Očistite kukuruz i prepolovite ga napola.
- U velikom loncu zagrijte vodu.
- Kad voda zavrije, dodajte joj mlijeko i maslac.
- Posolite kupku pa dodajte komadiće mladog kukuruza.
- Djelimično poklopite lonac i kuhajte kukuruz oko deset minuta, odnosno dok zrna ne omekšaju.