Održana obuka ˝Unaprijedi svoj posao˝ za korisnike SIYB programa

U organizaciji Grada Tuzle, vodećeg partnera u Lokalnom partnerstvu za zapošljavanje Tuzla (LPZ Tuzla), proteklog vikenda, od 27.-29. oktobra 2023. godine, u prostorijama JU Centar za kulturu Tuzla, realizovana je obuka za 12 poslovnih subjekata, pokrenutih u okviru Projekta LPZ Tuzla „Partnerski pristup lokalnom razvoju Tuzla“, u okviru komponente: Program podrške poduzetništvu kroz razvoj poslovnih ideja (SIYB Program podrške).

Projekat LPZ Tuzla „Partnerski pristup lokalnom razvoju Tuzla“ podržali su Evropska unija i Međunarodna organizacija rada u BiH u okviru LEP II projekta.

Realizovana obuka obuhvatila je stručnu razradu ključnih tema i prenos znanja od stručnog konsultanta Međunarodne organizacije rada (MOR), o pitanjima značajnim za unapređenje rada pokrenutih poslovnih poduhvata, kao druge faze SIYB Programa podrške – Unaprijedi svoj posao.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Tuzla je jedno od 20 uspostavljenih u zemlji u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija financira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR).

Ovaj projekat ima za cilj da doprinese poboljšanju prilika zapošljavanja u lokalnim zajednicama dajući podršku razvoju lokalnih partnerstava za zapošljavanje kao partnerski uspostavljenih mehanizama za tržište rada koji osiguravaju pristup formalnom zapošljavanju na lokalnom nivou.

Više informacija o projektu LEP II može se naći na partnerstvo.ba.

Grad Tuzla