Najava javne tribine: ˝Putna izolacija Tuzle i Tuzlanskog kantona, dokle ćemo biti crna rupa˝

Udruženje građana „Tuzlanski akademski klub“ vas poziva da prisustvujete javnoj tribini na temu:

PUTNA IZOLACIJA Tuzle i Tuzlanskog kantona, dokle ćemo biti CRNA RUPA

Javna tribina će se održati u četvrtak 30.05.2024. godine u 11,00 sati u Tuzli, „Grand hotel Tuzla“ (Ul. ZAVNOBiH-a br 13) u kongresnoj dvorani hotela.

Cilj ove javne tribine je da se ubrza izgradnja neophodnih saobraćajnica u Tuzli i Tuzlanskom kantonu kroz:

– Analizu stanja cestovne infrastrukture na našem području,
– Pregled planiranih razvojnih projekata iz ove oblasti,
– Analizu uzroka neizgradnje planiranih saobraćajnica i
– Predlaganje mjera za ubrzanje izgradnje planiranih saobraćajnica, prioriteti, rokovi i načini finansiranja tih neophodnih projekata za razvoj našeg područja.

Inače ciljevi Udruženja građana „TUZLANSKI AKADEMSKI KLUB“ je, između ostalog, da kreiramo autoritativne prijedloge razvojnih projekata iz raznih oblasti, te da istražujemo i promovišemo moguće oblike rješavanja osnovnih životnih problema Tuzle i Tuzlanskog kantona nastojeći mobilizirati širu društvenu javnost i odgovorne institucije i pojedince za poboljšanje kvaliteta života građana našeg područja.

Jedan od gorućih problema Tuzle i Tuzlanskog kantona je alarmantan nedostatak cestovnih saobraćajnica na našem području.

Tuzlanski kanton sa središtem u Tuzli, kao društveno-politički, privredno-ekonomski, obrazovni i medicinski centar, postaje najzaostalije područje BiH, posebno sa aspekta putne infrastrukture, odnosno putne blokade koja traje preko 20 godina tako da predstavljamo svojevrsnu „CRNU RUPU“ u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Želimo da se sadašnje stanje hitno mijenja te da kroz otvorenu demokratsku, stručnu i argumentovanu raspravu doprinesemo bržem razvoju našeg kantona i konačno pružimo perspektivu svim građanima a posebno mladoj generacij za bolje uslove života.

Želimo da prisustvom našoj javnoj tribini doprinesete rješavanju jednog od najvažnijih problema našeg područja.

Predsjednik Udruženja
Prof. Dr. Sadik Latifagić