Ideja za iftarski desert: kuglof sa borovnicama

Sastojci:

5 jaja

180 g šećera

120 ml jogurta

100 ml ulja

1 vanilin šećer

200 g brašna

korica limuna

pola praška za pecivo

200 g borovnica uvaljanih u skrob

Glazura:

2 kašike šećera u prahu

sok pola limuna

Priprema:

Odvojite bjelanca od žumanaca. Bjelanca mutite dok ne dobijete čvrstu smjesu. Žumanca mutite sa šećerom, jogurtom, uljem, vanilinšećerom, korom limuna, brašnom i praškom za pecivo. U dobijenu smjesu laganim pokretima umiješajte umućena bjelanca. Borovnice uvaljajte u skrob kako ne bi pale na dno kalupa tokom pečenja. Dodajte ih dobijenoj smjesi, koju ćete izliti u margarinom premazan i brašnom posut kalup za kuglof. Pecite na 180 stepeni, između 30 i 40 minuta. Ostavite kuglof da se ohladi te ga prelijte glazurom koju ste dobili od šećera u prahu i soka od limuna.