Završeni značajni infrastrukturni radovi u naselju Irac

U naselju Irac završeni su važni infrastrukturni radovi. Prvobitni projekat obuhvatao je samo sanaciju kolovoza i parking mjesta, ali je tokom izvođenja radova proširen obim kako bi se unaprijedila sigurnost pješaka i povećali kapaciteti za parkiranje. U sklopu projekta izgrađene su nove pješačke staze i prošireni parking prostori, uključujući i mjesta za osobe s invaliditetom.

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, obišao je ovu lokaciju i tom prilikom kazao:

”Realizovali smo nove pješačke staze i proširenje parking kapaciteta, uključujući i parking za osobe s invaliditetom, što je naišlo na pozitivne reakcije građana.”

Projekat je obuhvatao i odvodnju površinskih voda na efikasniji način, kao i postavljanje nove rasvjete, čime je dodatno unaprijeđen ambijent u naselju. Ukupna vrijednost radova iznosila je 270.000 KM, a sredstva su obezbijeđena iz Budžeta Grada Tuzle.

Gradonačelnik Lugavić izrazio je zadovoljstvo uspješno završenim projektom te najavio nastavak realizacije planiranih investicija:

”Drago nam je što smo na ovako efikasan način završili ovaj projekat i učinili ovu lokaciju još ugodnijom za život. Nastavljamo dalje s realizacijom planiranih projekata kako bismo što više njih završili u ovoj godini.”

Grad Tuzla