Svečano obilježen Dan Grada Gradačac

U povodu Dana Grada Gradačac, održana je svečana sjednica gradskog Vijeća u renoviranoj Sali gradske sportske dvorane, popularnije kao Skenderija. Vijećnicima, boračkim populacijama, šehidskim porodicama, zvaničnicima, mnogim gostima i građanima grada Gradačac, obratili su se predsjedavajući Vijeća Mustafa H.Ađulović, premijer Vlade TK Irfan Halilagić, gradonačelnik Grada Gradačac Edis Dervišagić i podsjetili na 22. oktobar 1992. godine koji je kasnije proglašen za Dan Grada Gradačac.

Uz prigodan program koji je manifestaciji dao svečaniji karakter prešlo se na dodjelu priznanja zaslužnim građanima Grada Gradačac.

Najveću nagradu Grada,, Zlatni grb Grada“ dobili su : Suad Krajnović za cjeloživotno pregalaštvo u oblasti sporta, kulture i umjetnosti, te Sadan Imamović za ratne zasluge kao komandant 107. gradačačke brigade. Plakete,, Zlatni zmaj“ dobili su: porodica Kovač iz Modriče ( posthumno, ocu Osmanu i njegovim sinovima Muji, Mevludinu i Nerminu koji su život dali u odbrani Gradačca i BiH) i Zemir Šečić za pokazanu hrabrost u odbrani života.

Poslije dodjele priznanja, svečanost je nastavljena uz druženje u holu gradske sportske dvorane. Bilo je predivno prisustvovati ovoj svečanoj manifestaciji i prisustvovati obilježavanju Dana Grada Gradačac, grada koji je svojom herojskom borbom u proteklom ratu bio stub odbrane od napada na Bosnu i Hercegovinu.

Piše: Suad Krajnović

Foto: Ammar Krajnović