Nova sezona pikado lige Bosne i Hercegovine

Ova sezona donosi niz uzbudljivih novina i poboljšanja, s ciljem daljeg jačanja zajednice pikado igrača širom Bosne i Hercegovine. Pored tradicionalnog takmičarskog duha, sa ponosom najavljujemo još veće nagrade i širu promociju zahvaljujući našim novim sponzorima i partnerima. Sa ukupnim fondom od 30.000 KM, ova sezona obećava vrhunske turnire i neponovljivo iskustvo za sve ljubitelje pikada.

Liga je otvorena za sve gradove i klubove u Bosni i Hercegovini. Gradovi zainteresovani za učešće mogu se prijaviti do 31.10.2024.godine.

U Živinciama takođe ima ljubitelja pikada koji ušestvuju na takmičenjima.Jedan od njih je i Adnan Mujanović, koji nam je za ovu priliku izjavio:

“Mi kao grad – divizija ćemo organizovati turnire u Živinicama u Pub 80s od novembra 2024. do aprila 2025.godine , ukupno 12 turnira, najbolje plasirani idu na završnicu lige u Banja Luku.Mi sigurno imamo predstavnike samo konačan poredak na tih dvanaest turnira ce dati 3 ili 4 igrača na završnici.Prijve za sve ostale gradove su otvorene i traju do 31.10.2024.godine.Poziv je otvoren za sve zaljubljenike u pikado sport u Živinicama , može učestovati ko želi,a svi plaćaju kotizaciju od 10 km po turniru.Poziv je otvoren i za sve ostale gradove u Bosni i Hercegovini, te da mogu biti dio ove priče”.

Pikado je igra i sportska disciplina u kojoj jedan ili više takmičara bacaju iz ruke male strelice na okruglu metu, koja je podijeljena na dijelove, u kojem svaki dio nosi određen broj bodova. Pikado je igra za razonodu, ali i profesionalni sport.

Š.G.