Počeli radovi na rekonstrukciji dionice puta prema kompleksu Muška voda

Radnici preduzeća „HiH d.o.o. Živinice 15. oktobra su počeli sa radovima na rehabilitaciji cestovne mreže, dijela  puta u dužini od 1017 metara prema kompleksu Muška voda.

Realizacija ovog projekta čija vrijednost iznosi 322.905,38 KM rezultat je uspješne saradnje Općine Kladanj, Vlade Federacije BiH i Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

Naime, Općina Kladanj je kroz javni poziv za ovu namjenu kandidovala projekat nastavka izgradnje puta prema Muškoj vodi odnosno dionice puta koja je u nadležnosti Općine Kladanj i osigurala potrebna sredstva za njegovu realizaciju.

Cilj projekta kako je istakao Općinski načelnik Jusuf Čavkunović, koji je danas i obišao radove, je da se  uspostavi kvalitetna putna komunikacija prema izletištu Muška voda i da se ovo područje nakon što je decenijama bilo zanemareno stavi u funkciju razvoja turizma  i učini dostupnim ljubiteljima prirode.

Općinski načelnik Jusuf Čavkunović se u ime Općine Kladanj zahvalio Vladi FBiH i resornom Ministarstvu koji su uvidjeli važnost realizacije projekta i naglasio da radove na realizaciji istog  dijelom finansira i Općina Kladanj.