U Tuzli podržano 205 obrtnika kroz projekat “Siguran start”

U JU Narodnom pozorištu Tuzla upriličeno je potpisivanje ugovora sa korisnicima novčane podrške u okviru projekta “Siguran start 2024”. Grad Tuzla ovaj projekat uspješno realizuje već dugi niz godina u cilju podržavanja i novoregistrovanih u prvim godinama poslovanja.

Iz Budžeta Grada Tuzle za 2024 godinu sredstva su raspoređena na 93 korisnika koji su djelatnost registrovali u 2023 godini i na 112 korisnika koji su djelatnost registrovali u 2024 godini, čime je ukupno podržano 205 obrtnika , sa iznosom od 335.000 00 KM.

Gradonačelnik Tuzle dr.sc Zijad Lugavić ističe važnost ovog projekta za ekonomski razvoj grada. “Siguran start” podrazumjeva podršku za pokretanje biznisa , ali i godinu poslovanja, neizvjesno je prva godina poslovanja i u drugoj godini. Promijenili smo Pravilnik pa smo počeli da podržavamo i one koji su u drugoj godini rada, trebamo biti i uz njih da im pomognemo, da prevaziđu one najveće probleme u početku poslovanja, naglašava gradonačelnik Grada Tuzle Zijad Lugavić.

Jedna od korisnika je vlasnica Frizerskog salona Emina Mujdanović koja je ostvarila pravo na učešću u projektu Siguran start , otvorila je ovom prilikom Frizerski salon , te je uspjela obezbijediti prostor za kvalitetno pružanje usluga.Kako ističe , proširila je svoj salon te omogućila još bolje uvjete za rad sa klijentima. Ja sam frizer i kozmetičar i nail artist po struci, sredstva bi mi mnogo značila jer želim svim klijentima da priuštim nešto, kaže vlasnica Frizerskog salona Emina Mujdanović.

Jedan od aplikanata je i Emir Konjić fizoterapeut koji će sredstva da uloži u otvaranje ordinacije Kineske tradicionalne terapije. Ovo mi je prilika super koja će mi pomoći za nabavku nekog materijala koji mi je potreban na početku, pa se nadam da ću i iduće godine biti slično, ističe Emir Konjić.

Duška Rebić