Održan 7. sajam ženskog poduzetništva „Zlatne ruke Gračanice“

Brojna udruženja sa područja grada Gračanice ali i Tuzlanskog kantona i šire, danas su uspješno održala 7. po redu sajam „Zlatne ruke Gračanice“. Sajam je svečano otvoren u 10:00 sati, a trajat će sve do 17:00 sati.
Učešće na sajmu su uzela udruženja žena, udruženje pčelara, obdaništa, osnovne i srednje škole.
Kulturno-zabavnim programom, sajam su uveličali mališani iz obdaništa sa područja grada, a sajam je svečano otvorio Gradonačelnik koji je naglasio značaj poduzetničke sredine kakva je Gračanica što dokazuje i tradicionalno održavanje ovog sajma.
„Čast mi je što sam danas ovdje s vama na sajmu „Zlatne ruke Gračanice“. Kao i svake godine, trudimo se da vam stvorimo ambijent u kojem ćete moći pokazati sve svoje vještine i talente. Ponosan sam na vas, naše žene poduzetnice ali i na našu djecu, njihove učiteljice i roditelje što su nam danas uveličali ovaj događaj“, rekao je između ostalog Gradonačelnik Helić.
Upriličena je i tradicionalna zajednička kafa sa predsjednicama udruženja te su im ovom prilikom dodijeljene i zahvalnice za učešće na sajmu.
Organizator sajma je Grad Gračanica u saradnji sa udruženjima žena grada Gračanica, osnovnim i srednjim školama, obdaništem „Naša djeca“, Vijećem mladih i BKC-om.
Grad Gračanica