Počinje izgradnja još jednog kružnog toka u Tuzli

U Gradskoj upravi Tuzla upriličeno je potpisivanje Ugovora o izvođenju radova na dva značajn projekta rekonstrukcije putne I komunalne infrastructure kružnog toka na raskrsnici Slatina sa SE Sarajke Živinice, te sanaciji vodfovodne mreže sa JKP Vodovod I Kanalizacija d.o.o. , te ugovori za sanaciju puta u ulici Ismeta Mujezinovića u prvoj fazi sa firmom Cestotehnik d.o.o. Tuzla.

O važnosti ovog projekta gradonačelnik Tuzle dr.sc. Zijad Lugavić je naglasio:- Potpisali smo dva ugovora od kojih je jedan krucijalnog značaja za unapređenje kvaliteta saobraćaja na području Grada Tuzle, posebno u sjevernoj sabraćajnici.Ugovor o izgradni Kružnog toka “Soda so” na Slatini potpisali smo nakon okončane tenderske procedure.Ovaj projekat vrijedan je 1, 4 miliona KM  podrazumjeva ne samo izgradnju kružnog toka već i izmještanje kompletne raskrsnice, uključujući vodovodnu kanalizacijsku mrežu centralnog grijanja, kako bismo spriječili eventualne probleme nakon završetka radova.

Gradonačelnik Lugavić je najavio da će izvođači radova početi radove sredinom oktobra, a rok za završetak kružnog toka je 120 dana.Drugi projekat i sanacija ceste u naselju Sjenjak, obuhvata dužinu 440 metara sa rokom izvršenja 90 dana, a radovi će takođe početi sredinom oktobra. Gradonačelnik je apelovao na građane za strpljenje, naglašavajući potrebno za presmjeravanje saobrćaja tokom izvođenja radova.Pokazali smo da možemo kvalitetno realizovati ovakve projekte kao što je bio slučaj sa kružnim tokom “Crveni 7”. Uvjeren sam da će naši projekti i Služba za komunalne poslove na odgovarajući način organizovati izmjenu režima saobraćaja kako bi radovi bili završeni u predviđenom roku i u potpisanoj kvalitetu, na zadovoljstvo svih građana, a posebno onih koji žive u tom području, naglasio je gradonačelnik Lugavić.Izvođači radova su izabrani nakon tenderskog pristupa od strane Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica.

Duška Rebić