Održan međunarodni pionirski košarkaški turnir “Dragons Cup 2024”: Prvo mjesto osvojila ekipa Budućnost Voli

U organizaciji KK “Dragons” Tuzla održan je međunarodni pionirski košarkaški turnir “Dragons Cup 2024” u Tuzli, od 20. do 22. septembra. Treći dan košarkaškog turnira završen je finalnom utakmicom i svečanom podjelom medalja i priznanja. Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, uručio je pehar i medalje pobjedničkoj ekipi, čime je turnir, koji je trajao tri dana, zvanično završen.

Turnir je podržao Grad Tuzle u okviru manifestacija koje promovišu sport i omladinu. Takmičenje je okupilo pionirske timove iz cijelog regiona, uključujući KK Dragons Tuzla, KK Budućnost Bijeljina, OKK Sloboda Tuzla, KK Realway Sarajevo, KK Radnički Kragujevac, KK Vodopad Jajce, KK Modriča i KK Budućnost Voli Podgorica.

Prvo mjesto na turniru osvojila je ekipa Budućnosti Voli koja je u finalu bila bolja od Dragonsa rezultatom 80:62.

Konačan poredak:

  1. Budućnost Voli
  2. Dragons
  3. Realway
  4. Budućnost Bijeljina
  5. Sloboda
  6. Foka
  7. Vodopad
  8. Modriča

„Dragons Cup 2024“ pružio je mladim sportistima priliku da se takmiče na visokom nivou, a podrška Grada Tuzle omogućila je da ovaj događaj postane značajna sportska manifestacija u regiji. Gradonačelnik Lugavić izrazio je zadovoljstvo što su mladi košarkaši iz više zemalja imali priliku da se okupe u Tuzli i pokažu svoje sportske vještine.

Tuzlarije