Općinski načelnik posjetio javna preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ i „Komunalno“ Banovići

Općinski načelnik dr. Bego Gutić posjetio je banovićka javna preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ i „Komunalno“. Sa članovima uprava razgovarao je o njihovom funkcionisanju, uslovima rada, te planiranim aktivnostima u narednom periodu. Konstatovano je da je stanje u ova dva preduzeća na zadovoljavajućem nivou, ali da ima prostora da se ono i unaprijedi. Najavljeno je i potpisivanje novog Kolektivnog ugovora sa uposlenicima, koje će se realizovati do kraja godine, i novo povećanje plaća radnicima.

Načelnik Gutić čestitao je uposlenicima JP „Vodovod i kanalizacija“ na rezultatima ostvarenim u proteklom periodu, s obzirom da je urađeno mnogo posla i da su Banovići imali poprilično uredno vodosnabdijevanje bez obzira na nepovoljnu hidrološku situaciju. Iste je upoznao da su u suradnji sa Vladom TK osigurana dodatna finansijska sredstva za nove projekte po pitanju rješavanja problematike vodosnabdijevanja na području cijele Općine i da je općina Banovići, u okviru projekta „BiH SuTra“ i u suradnji sa Štokholmskim instituom za okoliš, kandidovala projekat iz ove oblasti. Obaveza Vodovoda i kanalizacije je da do naredne godine pripremi kvalitetne projekte kako bi se sredstva mogla i iskoristiti. Predstavnici Komunalnog upoznati su od općinskog načelnika da se u ovoj godini očekuje početak rada Međuopćinske regionalne deponije „Eko-Sep“ Živinice, te da se trebaju što bolje pripremiti za novi način rada.

Suradnja općine Banovići i javnih preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ i Komunalno do sada je bila na zavidnom nivou i prema riječima načelnika Gutića Općina će i u narednom periodu podržavati i pomagati njihov rad. Cilj je samo jedan poboljšati kvalitet pružene usluge prema građanima.

Općina Banovići