Grad Gračanica i Muslim Aid: Dodijeljeno 20 plastenika

U sklopu projekta „Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima na području grada Gračanice“ i na osnovu Sporazuma zaključenog između Grada Gračanica i Humanitarne organizacije Muslim Aid, osigurana su donatorska sredstva za plastenike (od strane Muslim Aid-a u iznosu od 40 %, od Grada Gračanica  u iznosu od 40 % i vlastitog učešća korisnika u iznosu od 20 %).

Plastenici od 100 m² sa dodatnom opremom ovom prilikom dodijeljeni su za 20 korisnika odabranih na osnovu utvrđenih kriterija putem Javnog poziva.

Javni poziv, koji je bio otvoren za sve zainteresovane poljoprivrednike, rezultirao je velikim interesovanjem. Odabrani korisnici plastenika dobili su priliku da unaprijede svoje uzgojne kapacitete, što će im omogućiti produženje vegetacijske sezone i poboljšanje kvalitete njihovih proizvoda.

„Ova inicijativa je dio našeg kontinuiranog truda da podržimo poljoprivrednike i zajednice koje su u potrebi. Ostvarili smo dugogodišnju saradnju sa Muslim Aid-om koja će proizvođačima putem ovih plastenika omogućiti povećanje njihove proizvodnje i doprinijeti sigurnosti hrane u našim zajednicama“, rekao je gradonačelnik Nusret Helić koji je prisutnim korisnicima čestitao na prilici koju su ostvarili.

U Multimedijalnoj sali nastavljena je edukacija na kojoj učestvuju svi korisnici koji su ostvarili pravo na dodjelu plastenika, a dobit će i potrebne materijale i brošure za plasteničku proizvodnju.

Grad Gračanica