Promocije: Džana Hasić pred Sajam knjige u Tuzli

Od 26.d0 30.septembra u Tuzli će se održati sada već tradicionalni Sajam knjige.Sajam predstavlja jedinstvenu priliku za promociju čitanja, obrazovanja i književne kulture.Ovom manifestacijom se želi privući pažnja ljubitelja knjige, te autore i izdavače knjiga.

Svoju promociju knjige Sirius imat će i naša sugrađanka Džana Hasić, koja je ovom prilikom izjavila:

“Radujem se jer sam pozvana na ovogodišnji Sajam knjige u Tuzli. Čast mi je imati promociju i učiti od tako velikih imena na našem književnom nebu. Kao i uvijek do sada, novac od promocije ću donirati u Dom za nezbrinutu djecu. Vjerujem da će djeca spasiti svijet i moja ljubav prema njima je ogromna. Nadam se da će mi se pridružiti na Sajmu knjig mnogi poklonici lijepe riječi i tako ćemo zajedno učiniti dobro djelo za kulturu i humanost”, rekla nam jer književnica Džana Hasić.

Knjiga Sirius nas asocira na najsjajniju zvijezdu i ukratko nam je Džana objasnila sadržinu svog djela:

“Knjigu sam posvetila meni dragim osobama, tetku Harisu Aliću i direktorici tešanjske biblioteke Almini Alagić, koja mi je pomogla prilikom štampanja prve knjige “Negdje među zvijezdama”.Nažalost, oboje su preselili na neki bolji svijet, te su mi primjer njih dvoje da kajanje nadjačava ljubav”.

Š.G.