Održana 12. Tuzlanska biciklijada

U organizaciji Biciklističkog kluba Tuzla uz pomoć sponzora i prijatelja održana je tradicioonala 12.Tuzlanska biciklijada koja je okupila preko 4000 učesnika i to ne samo iz Tuzle, već i iz drugih gradova BiH. Ovaj sportski rekreativni događaj i ove godine je uljepšao tuzlanske ulice, ali i posebnost osiguranje biciklista od Tuzlanske policije, Crvenog križa, Službe Hitne pomoći i Turističkog vozića koji su sa svojim vozilima dali sigurnost svim učesnicima u vožnji kroz grad.

Sa posebne ukrasne bine prisutne je pozdravio predsjednik Biciklističkog kluba Tuzla, Mirsad Jusić koji je istakao , da je ove godine u odnosu na prethodne povećan broj  prisutnih svih generacija , te najavio je , da će učesnici krenuti sa Stupina dužinom 14 kilometara  kroz tuzlanske ulice, rutom Stupine-Hotel Tuzla-Dom penzionera –SKPC Mejdan- BKC –Miladije- Siporeks-Solana-Irac-Skver-Kompleks slanih jezera- Brčanska Malta-Stupine. Tuzla je postala tradicionalno sportsko-rekreativni grad koji je i ove godine privukao veliki broj biciklista. Svih uzrast , kazao je organizator Jusić.

Ovaj događaj je uljepšao i gradonačelnik Grada Tuzle, Zijad Lugavić koji je čestitao  svim organizatorima ovog događaja, komunalnim preduzećima na uspješnoj realizaciji događaja.Posebno je istakao, da se zahvaljuje Biciklističkom klubu Tuzla , M-bike Shopu Tuzla i javnim komunalnim preduzećima kao suorganizatoru koji su učestvovali u organizaciji ovog prelijepog događaja koji razvijaju biciklizam na području našeg grada.

Ova ,manifestacija je veoma značajna za promociju zdravog života, sporta, rekreacije i druženja.Iz godinu u godinu sve je veći broj učesnika.Posebno je zahvalio najmlađima na velikom odzivu , promociji zdravog života, te iskazujemo potrebu za izgradnjom biciklističkih staza, te stvaranjem još boljeg ambijenta za kvalitet života građana , naglasio je gradonačelnik Lugavić, te se pridružio biciklijadi u prvim redovima .

Biciklisti su i ove godine imali prilku da uživaju u predivnom ambijentu prolazeći kroz ljepotu tuzlanskih ulica.

Duška Rebić