Uspješna turistička sezona u Tuzlanskom kantonu

Od početka godine do danas možemo biti zadovoljni turističkom sezonom u Tuzlanskom kantonu. Posebno kada je riječ o ljetnom periodu, kažu u resornom ministarstvu i Turističkoj zajednici Tuzlanskog kantona.
Zadovoljni su i ugostitelji. U ovom periodu zabilježeno je oko 50 000 dolazaka i više od sto hiljada ostvarenih noćenja što je značajan napredak u odnosu na prethodne godine. Još bolji rezultati se očekuju do kraja godine.

Unazad nekoliko godina, na području Tuzlanskog kantona, intenzivno se radi na unaprjeđenju grane privrede koja je nepravedno bila zapostavljena. Riječ je o turizmu i turističkim potencijalima koji su privukli veliki broj turista iz zemlje i inostranstva, navodi resorni ministar, Denis Bećirović.

“Povratne informacije sa terena govore da se radi o povećanju turističke djelatnosti. Ono što me raduje da polako postajemo vidljivi na mapi turističkih potencijala. Imam potrebu iskazati zadovoljstvo da naši građani sve više prepoznaju turizam kao granu kojom se mogu baviti”, navodi ministar Bećirović.

I u Turističkoj zajednici Tuzlanskog kantona zadovoljni su realizacijom zacrtanih planova i programa koji su, u odnosu na prethodne godine, privukli znatno veći broj turista.

“Dostižemo brojku od oko 50.000 dolazaka i više od 100.000 ostvarenih noćenja. Ja sam ponosan jer smo ostvarili napredak. Kao Turistička zajednica smo uspjeli dodatno promovirati naše turističke potencijale”, ističe direktor Turističke zajednice TK, Miralem Mešković. Benefite u pomenutim brojkama osjetili su i ugostitelji.

RTV TK