Basket: Aluplastik 3×3 treći u Šibeniku

Na Završnom turniru PRO 3×3 Tour 2024. driven by Opel, serije spektakularnih međunarodnih turnira u 3×3 košarci, koji je protekloga vikenda (u petak i
subotu, 16. i 17. kolovoza) održan u Šibeniku, titulu pobjednika u glavnoj Elite Men kategoriji
odnijela je izvrsna momčad Liman Cerex (Srbija). Budući da je PRO 3×3 Tour i u ovoj, trećoj
sezoni ponovno imao prestižan status FIBA Quest, time je pobjednička ekipa ujedno zaslužila i
sudjelovanje na FIBA 3×3 World Tour Masters, koji će se održati 12. i 13. listopada 2024. u
Amsterdamu (Nizozemska), a nastupit će ponajbolje ekipe iz svih krajeva svijeta.

Na izuzetno jakom i kvalitetnom turniru ekipa Aluplastik je zauzela treće mjesto.Naši basketaši su bili na korak do još jednog finala, ali zaustavljeni su od pobjedničke ekipe, ekipe Limana,trenutno 9.plasirane ekipe svijeta koja je turnir odigrala bez greške.
Moramo napomenuti da smo i ovaj turnir igrali bez povrijedjenog Mazalovića, te Meštrića koji se oprostio od aktivnog igranja basketa.Bez obzira na sve povrede koje su nas zahvatile ove sezone,naši momci su odigrali jednu od najuspjesnijih sezona našeg kluba.
Hvala im na izuzetnoj promociji našeg kluba,grada i države, kako u regionu tako i širom Evrope.Jedna smo od rijetkih ekipa koja ima podršku svojih navijača gdje god da igramo.Podrška nije izostala ni u Šibeniku, tako da se zahvaljujemo I svima onima koji su se zaputili put Šibenika kao i onima koji su nas pratili putem online platforme.
15-og septembra završavamo basket sezonu turnirom u Düsseldorfu, turnir koji pobjednike vodi u Bahrein”,saopštili su iz Aluplastik kluba 3×3.
Zivinice.ba