Muzički festival “Melodije Litve” Banovići

Udruženje “Cult B” Banovići od 01. do 03.09.2024. godine uz podršku Općine Banovići i Ministarstva kulture, sporta i mladih Tuzlanskog kantona organizira muzički festival „Melodije Litve”.  Radi se o takmičarskom muzičkom festivalu zabavne muzike koji okuplja muzičke entuzijaste, promoviše i podržava talentovane pojedince i grupe i pruža priliku mladim umjetnicima da se predstave publici i javnosti. Festival će se održati u BKC Banovići, trajat će tri dana,  i obuhvatiti će tri takmičarske kategorije: Mladi bendovi, dječiji festival “Djeca pjevaju hitove” i festival zabavne muzike “Melodije Litve”.
Početak programskih  aktivnosti sva tri festivalska dana je u 20:00h, a za sve posjetioce ulaz je besplatan.
Učešće na festivalu omogućava učesnicima da pokažu svoju kreativnost, izvođačke vještine i sposobnosti, da se povežu sa drugim izvođačima i privuku pažnju muzičke industrije. Najuspješnijim učesnicima omogućava snimanje autorskih djela u profesionalom studiju i na taj način obezbjeđuje iskorak ka profesionalnom bavljenju muzikom. Posjetioci festivala imaju priliku da uživaju u bogatom programu nastupa i koncerata.
“Održavanje muzičkih festivala takmičarskog karaktera ima veliki značaj i održava se širom gradova regije.  Banovići kao mjesto koje je iznjedrilo veliki broj muzičara i izvođača svrstava se na mapu gradova koji imaju jedan muzički festival ovakvog tipa koji u godinama koje slijede može biti samo bolji i kvalitetniji. Postoji veliki interes za festival, pa tako ćemo ove godine imati učesnike iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine. Brčko, Vareš, Novi Travnik, Konjic su samo neki od gradova iz kojih nam dolaze naši učesnici. Publika može očekivati mnogo dobre zabave i pozitivnih vibracija, te ih pozivamo da  dođu u što većem broju i daju podršku talentovanim izvođačima koji će ih svojim izvedbama oduševiti”, kazao je Dženan Sejdinović, predsjednik udruženja „Cult B” Banovići.