Gradonačelnik Lugavić upriličio prijem za porodicu Mujić

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, primio je jučer u Gradskoj upravi porodicu Mujić, Jusufa Mujića, Alena Mujića, Anesa Mujića i Amela Mujića, predsjednika RVI Tuzla Nermina Marevca te trenera karate kluba Do Tuzla Antu Krešića.

Gradonačelnik Lugavić čestitao je mladim sportistima i njihovom treneru na izuzetnom postignuću, ističući važnost sporta i zdravog načina života za mlade.

“Ovaj uspjeh pokazuje da uz trud, rad, naši mladi mogu postići velike uspjehe i rezultate. Čestitam vam na ovim fantastičnim rezultatima i nadam se da će vam ovo biti podstrek za još veće uspjehe u budućnosti,” kazao je gradonačelnik Lugavić.

„Zahvaljujem se gradonačelniku Lugaviću na današnjem prijemu koji je organizovan povodom prijema porodice Mujić. Radi se o našem Jusufu Mujiću, ratnom vojnom invalidu koji je evo kao djed, on i njegova supruga izvode na put ova tri sjajna momka koji su osim toga što su dobri sportisti jako dobri učenici i prije svega dobro vaspitana djeca. Ja još jednom se zahvaljujem gospodinu Lugaviću što je izdvojio vrijeme da primi ovu sjajnu djecu i na ovaj način da im podršku za budući uspjeh kako u sportu, tako školovanju i životu generalno kazao je Nermin Marevac, predsjednik RVI Tuzla”.

Trener Anto Krešić iskoristio je priliku da se zahvali Gradu Tuzli i gradonačelniku Lugaviću na prijemu te istakao:

“Što se tiče porodice Mujić oni su kod mene već godinama. Radi se o izuzetnoj obitelji koja svoj život zasniva na opskrbi kad je u pitanju njihov djed i nena obzirom da su ostavljeni od svojih roditelja. Ova je ovo jedna teška situacija socijalna gdje stvarno treba kompletna društvena zajednica da pomogne ono što može. Što se tiče mene kao glavnog trenera i predsjednika karate kluba DO Tuzla ja izdvajam mnogo vremena, truda i svega ostalog kako bi ovu trojicu momaka doveo do kraja što kažu životne priče životnog puta. Oni su dobri i mislim da će na kraju biti sve u redu. Što se tiče sporta, oni su već veliki i dobri sportaši te osvajači medalja na Svjetskoj ligi za mlade u Poreču i Veneciji, zatim višestruki osvajači državnih i federalnih medalja i učesnici Balkanskog prvenstva”.

Jusuf Mujić se zahvalio Gradonačelniku Lugaviću na izdvojenom vremenu, Nerminu Marevcu, predsjedniku RVI Tuzla, zatim treneru KK DO Tuzla Anti Krešiću koji najviše vremena izdvaja u njihovoj obuci, trenažnim procesima i takmičenjima što naravno pokazuju i rezultati. Ovom prilikom je kazao:

„Djeca su inteligentna, pametna, ali eto, nažalost situacija je takva kakva je. Oni žive kod mene, roditelji su ih napustili. Kod mene su već šest godina. Djeca su uspješna u školi i u sportu i to je ono što ja želim i zato se trudim i živim”.

Grad Tuzla