Gusti dim u mjestima oko požarišta u Kladnju ugrožava zdravlje ljudi

U toku posljedna 24 sata, vatrogasci su imali brojne intervencije na gašenju požara, posebno niskog rastinja i šume. Požarište u Kladnju je još uvijek aktivno u granicama deponije, najveći problem predstavlja gusti dim koji je pokrio okolna mjesta i ugrožava zdravlje ljudi.

Grad Tuzla

PVJ Tuzla imala je jednu intervenciju na gašenju požara u naselju Dokanj,gdje je gorilo nisko rastinje.

Grad Lukavac

PVJ Lukavac imala je intervenciju gašenja šumskog požara na lokaciji Svatovac. Gorilo je oko 5 hektara šume i niskog rastinja. Požar lokalizovan.

Općina Kladanj

Požarište je još uvijek aktivno u granicama deponije, najveći problem predstavlja gusti dim koji je pokrio okolna mjesta i ugrožava zdravlje ljudi.

Tokom današnjeg dana na požarištu deponije Stanovi Općina Kladanj od jutros se poduzimaju radovi kako bi se izbjegla pojava odrona na pomenutom mjestu.

Mehanizacijom se prokopova obilazni put do deponije kako da bi s prišlo iz niže tačke te na bezbjedniji način završilo gašenje požara.

DVD Kladanj imala je jednu intervenciju gašenja požara na lokaciji Stara Karaula, gdje je gorio napušteni objekat (restoran Planinski dom). Požar uspješno ugašen.U gašenju učestvovalo 5 vatrogasaca sa jednom cisternom.

Općina Banovići

PVJ Banovići imala je dvije intervencije i to:
U 13:45 dojavljeno je da gori nisko rastinje u mjestu Tulovići (angažirano jedno vozilo i dva vatrogasca) požar ugašen.
U 20:20 dojavljeno je da je zapaljena manja lokalna deponija smeća na području Banovića. Požar ugašen.

Tuzlarije