FK Sloboda prvu utakmicu u WWin ligi igra danas na Koševu

FK Sloboda Tuzla sezonu u WWin ligi BiH otvara utakmicom protiv FK Sarajevo koja je na programu danas s početkom u 21 sat na stadionu Koševo. Marko Maksimović, novi trener Slobode kaže da od svoje ekipe očekuje da bude hrabra, čak i malo drska u susretu sa Sarajevom.

– Pratili smo Sarajevo u evropskim utakmicama. Moj utisak je da u posljednje dvije utakmice nije im ništa išlo na ruku. Bili su bolja ekipa, ako gledamo omjer snaga sigurno da je taj rezultat prevelika razlika. Sarajevo će se sigurno boriti sa Borcem i Zrinjskim za titulu, i to ravnopravno. Imaju dobru ekipu, doveli su sjajnog trenra, imaju ubjedljivo najveći budžet u Premijer ligi i digli su posebne standarde. Idemo na gostovanje ekipi koja se sprema za neka velika djela. S druge strance u ovom trenutku mi smo njima nepoznanica. Moramo biti realni da i nama treba dva ili tri kola da vidimo gdje smo i šta smo i koliko možemo. Od svoje ekipe očekujem da bude hrabra, da bude, mogu slobodno reći i malo drska i da se “potuče” sa Sarajevom i na kraju poslije te utakmice ćemo vidjeti. Očekujem dobru reakciju od igrača, najprije da ispune zahtjeve u defanzivnom i ofanzivnom momentima igre. Nećemo pričati neke nerealne stvari, Sarajevo je favorit u ovoj utakmici, ali ipak dolazi im Sloboda iz Tuzle i znam da će imati respekt prema Slobodi, zaključio je Marko Maksimović.

U subotu, u prvoj utakmici GOŠK je poražen od Radnika rezultatom 0:1. U derbiju kola na Grbavici, Željezničar je izgubio od Širokog Brijega 0:1.

Danas igraju Posušje – Igman i Sarajevo – Sloboda, a odgođene su utakmice Zrinjski – Sloga i Borac – Velež.