Udruženje poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanica primilo u posjetu delegaciju Vlade Federacije BiH na čelu sa premijerom Nikšićem

U konferencijskoj sali Šoping centra Etna juče je Udruženje poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanica primilo u posjetu delegaciju Vlade Federacije BiH sa ministrima Dizdarom, Lakićem, Hasičevićem i Mijatovićem na čelu sa premijerom Nerminom Nikšićem.
Sastanku su prisustvovali i sekretarka Jedinstvenog organa i Gradskog vijeća Dženana Tukulj i pomoćnik gradonačelnika Nihad Sinanović.
Gračanički poslodavci izvijestili su Vladu o preprekama na koje nailaze u svom poslovanju te pokrenuli aktualne teme o lošoj putnoj infrastrukturi u TK koja koči privredni razvoj te izgradnji autoceste Doboj-Tuzla, a pokrenuta je i tema o električnoj energiji, solarnim panelimaa, setu fiskalnih zakona i drugo.
Premijer i ministri istakli su da su ostvarili iznimnu saradnju sa gradonačelnikom i gračaničkim privrednicima te da su i ove godine planirana značajna sredstva za projekte u Gračanici od kojih se izdvajaju kupovina zemljišta za sajmište (300.000 KM), putna infrastruktura za povratnička naselja, ulaganje u poslovne zone, teleskopske tribine u PKSC Bazen i slično. Do kraja godine, Gračanica bi iz federalnog budžeta trebala inkasirati 2 miliona konvertibilnih maraka.
Pomoćnik gradonačelnika Nihad Sinanović se u ime gradonačelnika zahvalio Vladi na odobrenim sredstvima istakavši da je evidentan pomak kada je u pitanju Gračanica koja je do sada bila zapostavljena od strane ranije federalne vlade, te predsjedniku Udruženja Mirsadu Heliću na iscrpnom izvještaju i predstavljenim planovima za budućnost.
S obzirom da su na sastanku prisustvovali i direktor JP Elektroprivrede BiH Sanel Buljubašić, izvršni direktor za projektovanje i građenje JP Autoceste Federacije BiH Asmir Dževlan, izvršni direktor za ekonomske i pravne poslove JP Ceste Federacije BiH Luka Raguž i izvršni direktor za tehničke poslove JP Ceste Federacije BiH Ademir Toromanović, poslodavci su iskoristili priliku da postave neka od gorućih pitanja iz njihove nadležnosti.
Grad Gračanica