Gračanica biznis forum: Poslovni susreti u Gračanici 18. i 19. septembra

Vođeni odlukom Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanica da gračanički sajam privrede bude održan svake druge godine, te prepoznavajući važnost i prednost uzajamne saradnje u dostizanju opštekorisnih ciljeva za dobrobit građana, gradonačelnik Nusret Helić i predsjednik Udruženja poslodavaca Mirsad Helić, danas su potpisali Sporazum o partnerstvu i sufinansiranju privrednog foruma u Gračanici.

Poslodavci i gradonačelnik su, ističući dosadašnju plodonosnu saradnju, započeli niz zajedničkih projekata, a ovo je još jedan od dokaza da je gračanička privreda u prioritetu.

„Gračanica ne miruje kad je u pitanju biznis. Ove godine smo se opredijelili da umjesto sajma organizujemo veliki poslovni forum ili konferenciju, da isti posvetimo unapređenju poslovanja i saradnje među gračaničkim poduzetnicima, poduzetnicima sa lokalnom zajednicom ali i da čujemo dobre prakse drugih lokalnih zajednica, partnera, razvojnih agencija, da promovišemo mlade poduzetnike, da razgovaramo o evropskim fondovima, energetskoj tranziciji i sl. Povezat ćemo privredne komore i ambasade iz inostranstva, razvojne agencije i druge poduzetnike na različite teme od značaja za lokalnu zajednicu“, kazao je gradonačelnik Nusret Helić.

Promocija i kreiranje boljeg i privlačnijeg životnog i privrednog ambijenta je, prema riječima predsjednika Udruženja Mirsada Helića, u fokusu:

„Cilj nam je prije svega otvaranje privrede ka mladima, upoznavanje sa djelatnostima svih gračaničkih kompanija ali i nastavak dobre saradnje sa lokalnim vlastima. Na određeni način, konferencija ili forum će biti i edukativnog karaktera, posebno kada je u pitanju nastup na tržištima Evropske unije.“

Grad Gračanica