Kenan Butković šampion FBiH u ribolovu U-15

Kenan Butković je na prvenstvu Federacije BiH u ribolovu, koje je održano u Maglaju, postao prvak u kategoriji U-15.Šampion Federacije BiH bio je ubjedljiv, osvojio je 2.370,00 poena, što je više od drugoplasiranog takmičara za 1.850,00 poena.Kenan je član Ribolovnog društva Mrena.

Od naredne školske godine krenut će u VIII razred Prve osnovne škole u Živinicama.Odličan je učenik, ali i ribolovac.O svom najnovijem uspjehu kaže:
“Prvi sat je bio loš i ništa nisam ulovio, ali strpljenje i trud su se isplatili, tako da sam u nastavku  ulovio krupne primjerke, koji su odvagali veliki broj poena, pa sam pobjednik, što mi je veliki podsticaj da i na državnom prvenstvu, septembra mjeseca, pokušam postati prvak Bosne i Hercegovine”.
Ako Mostar može imati šampionku u plivanju Lanu Pudar, mogu i Živinice dobiti državnog prvaka u ribolovu, u imenu Kenana Butkovića, čiji mentor Senad, takođe je veliki zaljubljenik u ribolov.
“Bavio sam se raznim sportovima, kao što je penjanje, nogomet, gimnastika i još neki borilački sportovi, ali najviše sam zavolio ribolov, ali i rukomet u našem Konjuhu”, kaže nam uspješni ribolovac Kenan Butković, kojem želimo još mnogo uspjeha na svim poljima.
Š.G.