Vlada TK donijela Rješenje o imenovanju UO JU Veterinarski zavod TK

U okviru kadrovskih pitanja Vlada TK donijela je Rješenje o imenovanju Upravnog odbora JU Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona na period od 4 godine, u sastavu Vesima Čičkušić predsjednik te članovi Emir Kavgić i Maid Halilčević.

Vlada je također donijela Odluku o davanju prethodne saglasnosti na prijedlog za razrješenje mr.sc. Omera Zulića sa pozicije vršioca dužnosti direktora Javne ustanove Arhiv Tuzlanskog kantona počev od dana 09.06.2024. godine.

Daje se prethodna saglasnost na prijedlog o uspostavljanju radno – pravnog statusa mr.sc. Omeru Zuliću na poziciji direktora JU Arhiv TK, na osnovu presude Općinskog suda u Tuzli i presude Kantonalnog suda u Tuzli počev od 10.06.2024. godine a do isteka mandata dana 15.10.2024. godine u skladu sa Odlukom Upravnog odbora Javne ustanove Arhiv Tuzlanskog kantona.

Vlada je donijela i niz rješenja o razrješenju i imenovanju privremenih školskih odbora u osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona. Vlada je dala saglasnost Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove za prijem kantonalnog saobraćajnog inspektora na neodređeno vrijeme.

Odjeljenje za informisanje Vlade TK