Inovativni program KBS-a ˝Tuzla˝: ˝PowerGirls: Fitness, Samoodbrana i Zdravlje˝

Klub borilačkih sportova “Tuzla” najavljuje pokretanje besplatnog jednomjesečnog programa “PowerGirls: Fitness, Samoodbrana i Zdravlje” usmjerenog na unapređenje fizičkog zdravlja i samopouzdanja djevojaka u dobi od 15 do 30 godina. Ovaj jedinstveni program kombinuje fitness, samoodbranu i edukaciju o zdravlju kroz niz treninga i edukativnih sesija.

Program će se odvijati u sali KBS Tuzla – SKPC Mejdan a prvi trening je zakazan za 5. juni od 20:00. Treninge i edukacije će voditi trenerice i članice Kluba borilačkih sportova “Tuzla”.

Prijave su otvorene do 31. maja 2024. godine do 23:59 ili do popune mjesta putem linka:
https://forms.gle/ULJ5eUovSarboETc7.

Klub borilačkih sportova “Tuzla”, osnovan 21. februara 1997. godine, poznat je po postizanju izvanrednih sportskih rezultata i promociji zdravog načina života među mladima. Projekat “PowerGirls” je unapređenje te tradicije, pružajući djevojakama priliku da unaprijede svoje fizičko zdravlje, samopouzdanje i sigurnost kroz integrirani pristup treninga fitnessa, samoodbrane i edukacije o zdravlju.

Učesnice programa će imati priliku učestvovati na osam treninga i edukativnih sesija, koje uključuju testiranje fizičke spreme, treninge fitnessa i samoodbrane te edukaciju o zdravlju žena. Cilj programa je potaknuti redovnu tjelesnu aktivnost, promicati zdrave prehrambene navike te pružiti vještine samoodbrane i strategije za prevenciju nasilja.

Kroz ovaj program, djevojke će steći ne samo fizičku kondiciju već i ojačati svoje samopouzdanje i sigurnost a edukativna sesije će im pružiti važne informacije o utjecaju tjelesne aktivnosti na zdravlje, kako bi mogle donositi informisane odluke o vlastitom zdravlju.

Pozivamo sve zainteresovane djevojke da se prijave i iskoriste ovu jedinstvenu priliku za unapređenje svog zdravlja i samopouzdanja kroz “PowerGirls” program.

Za više informacija posjetite našu Instagram ili Facebook stranicu.

Klub borilačkih sportova “Tuzla” – Zajedno gradimo zdravo društvo!

Ovu kampanju podržala je Fondacija tuzlanske zajednice u okviru projekta “Naša zajednica je naša odgovornost” kojeg provodi uz podršku USAID-a, u okviru programa Snaga lokalnog.

Tuzlarije