Održana javna rasprava o Nacrtu Odluke o lokaciji za izgradnju gradskog mezarja-groblja

U prostorijama Gradske uprave održana je javna rasprava o Nacrtu Odluke o lokaciji za izgradnju gradskog mezarja-groblja. Pomoćnica gradonačelnika i šefica Službe za prostorno uređenje, geodetske i imovinsko-pravne poslove, Aida Hodžić, u uvodnom dijelu objasnila je prisutnim da se radi o pogrebnoj djelatnosti koja pripada komunalnim djelatnostima.

Pri donošenju prostornog plana izvršena je analiza svih mezarja/grobalja na području grada te je izvršena procjena prema potrebama i broju stanovnika.

U svom obrazloženju, šefica je navela da se Služba odlučila za lokaciju Hajrijino brdo koje je u potpunosti vlasništvo Grada Gračanica sa postojećim pristupnim putem te da se radi o prilično pogodnoj lokaciji koja će zadovoljiti potrebe stanovništva.

U narednom periodu slijedi idejno rješenje, zatim glavni projekat, a radit će se i elaborati, geomehaničko ispitivanje tla i slično.

Građani još uvijek mogu podnositi primjedbe, prijedloge i sugestije, s obzirom da je javna rasprava otvorena do 17. maja.

Nakon javne rasprave, Nacrt Odluke će se naći na razmatranju pred Gradskim vijećem.

Grad Gračanica