Asfaltirana dionica puta kod jame Omazići u MZ Grad III

Nakon više od tri decenije asfalt je konačno „stigao“ i pred kućni prag mještana ulice ZAVNOBIH-a broj 36. u Mjesnoj zajednici Grad III. Asfaltirano je dionica duga 110 metara za čije uređenje je iz općinskog budžeta izdvojeno 18.500,00 KM (sa PDV-om). I ovaj projekat realizirala je firma „RIAL-Šped“ d.o.o. Doboj Istok, a riječ je o  devetom projektu iz oblasti uređenja lokalne putne mreže realiziranom u ovoj godini u isto toliko banovićkih mjesnih zajednica.

Prema riječima načelnika dr. Bege Gutića kuriozitet je da je u navedenoj ulici, koja je u gradskoj mjesnoj zajednici i udaljena je svega 500 metara od centra grada, sve ove godine postojao loše održavani makadamski put. U razgovoru sa mještanima načelnik je najavio i izgradnju mosta na pomenutoj dionici.

Građevinska sezona na području općine Banovići u punom je zamahu. Već za narednu sedmicu najavljen je početak radova na izgradnji parking prostora u ulicii 10. septembar (24 nova parking mjesta), te asfaltiranje još jedne dionice u naselju Mrdići – MZ Grivice.

Općina Banovići