Učenici Turističko-ugostiteljske škole dali doprinos obilježavanju Svjetskog dana učitelja

Oblikovati budućnost generacija najodgovorniji je posao koji neko može imati. Ali oni ga ne smatraju poslom već pozivom najverovatnije zbog toga što ga rade zbog djece. Danas su brojni učitelji, nastavnici, profesori obilježili svoj dan, Svjetski dan učitelja dostojanstveno i onako kako tome pozivu priliči, a u Tuzlanskom kantonu svečanom akademijom upriličenom u BKC-u Tuzla.

Veliku podršku ovoj manifestaciji dali su učenici Turističko-ugostiteljske škole Tuzla, koji su zajedno sa svojim mentorima predstavili bogatu paletu ukusnih delicija na koje niko nije ostao ravnodušan. Kao i prethodnih godina pokazali su da ni jedan značajan datum ne može proći bez njih, a sve prisutne oduševili svojim gastronomskim kreacijama nastalim vrijednim rukama učenika i dobrim instrukcijama njihovih profesora.

Nastavljajući tako tradiciju uspješnosti koju ova škola njeguje još od svoga osnivanja, pokazali su da ona mala djeca koju gledamo u klupama kako rastu oblikuju se u vrijedne, časne i poštene ljude koji će sigurno biti od velike koristi društvu.
(tuzlarije.net)