Srebrenik: Promocija knjige “Od Srebrenice do svjetla na kraju tunela”

Mjesec juli u Bosni i Hercegovini mjesec je bola, mjesec sjećanja, te ćemo u to ime u četvrtak, 6. jula, s početkom u 19 sati, u Plavoj sali Doma kulture Srebrenik, a povodom obilježavanja 28. godišnjice genocida u Srebrenici održati dvije aktivnosti koje za cilj imaju očuvanje sjećanja na genocid koji se dogodio u našoj skorijoj prošlosti.

Održat ćemo Tribinu pod nazivom “Razgovor sa čuvarima sjećanja”, kao i promociju knjige naziva “Od Srebrenice do svjetla na kraju tunela”. Na ovoj tribini, imaćemo priliku čuti Almasu Salihović, Ahmu Mehmedovića i Azira Osmanovića, izuzetne pojedince koji će sa nama podijeliti svoja iskustva i sjećanja. Oni su ne samo svjedoci, već i čuvari važnih trenutaka naše historije.

O knjizi “Od Srebrenice do svjetla na kraju tunela” govorit će Ahmo Mehmedović, profesor, i mr. Azir Osmanović, historičar i autor ovog vrijednog djela dok će Almasa Salihović recitalima iz knjige upotpuniti ovaj događaj. Pozivamo vas da se pridružite ovom značajnom događaju, na kojem ćemo imati priliku naučiti koliko je važno njegovati kulturu sjećanja. Kroz dijalog i promociju knjige, zajedno ćemo podići svoju svijest o nemilim događajima iz protekle agresije na našu Domovinu, ali i krenuti prema svjetlu na kraju tunela.

(Grad Srebrenik)