Vlada TK prihvatila Izvještaj o radu: Opća bolnica „Dr. Mustafa Beganović“ Gračanica poslovala pozitivno

Vlada TK je na jučerašnjoj sjednici prihvatila Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Javne zdravstvene ustanove Opća bolnica „Dr. Mustafa Beganović“, Gračanica za period 1.1.- 31.12.2022. godine. Kako se navodi u dokumentu u 2022. godini Opća bolnica, uprkos svim poteškoćama, uspjela je ostvariti pozitivan rezultat poslovanja u iznosu od 46.731,00 KM.

Nivo i kvalitet usluga nije umanjen, izvršavaju se obaveze prema dobavljačima i uposlenicima, a u pogledu pružanja usluga pacijentima iz domena sekundarne zdravstvene zaštite sve je bilo u skladu sa propisanim odredbama od strane nadležnih organa kako se ne bi ugrozilo zdravlje pacijenata i medicinskog osoblja ili doveo u opasnost nečiji život.

Također, Vlada je usvojila Kvartalni Izvještaj o realizaciji Programu finansijske konsolidacije i/ili restrukturiranja Javne zdravstvene ustanove Opće bolnice „Dr. Mustafa Beganović“ Gračanica za prva tri mjeseca 2023.godine. Kako se navodi u Izvještaju, u ovom periodu Bolnici je isporučen digitalni mamografski sistem sa tomosintezom vrijednosti 336.620,82 KM.

Završen je postupak nabavke, ugradnje i puštanja u rad električnog osobnog lifta MRL, vrijednosti 83.005,65 KM, a ovom investicijom omogućit će se lakše kretanje hirurških pacijenata i bolničkog osoblja, te unaprijediti prostorije bolnice, te omogućiti kvalitetnija zdravstvena zaštita.

Pokrenut je i postupak nabavke automatskog parnog sterilizatora čija vrijednost iznosi oko 146.250 KM. Krajem prošle godine završena je prva faza, odnosno izrada idejnog projekta dogradnje i nadogradnje odjeljenja pedijatrije, a u toku je druga faza u okviru koje je pribavljena urbanistička saglasnost, i u toku su toku pripremni postupci za izradu glavnog projekta i dobivanja građevinske saglasnosti. U prošloj godini proveden je i otvoreni postupak javne nabavke novog sanitetskog vozila, navodi se u prihvaćenom Izvještaju.

(tuzlarije.net)