Sastanak gradonačelnika Tuzle i Mostara

U Gradskoj upravi Tuzle 4.2.2022 godine sastali su se gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović i predsjednica Gradskog vijeća Tuzle Nataša Perić sa saradnicima sa gradonačelnikom Mostara Mariom Kordićem i savjetnikom gradonačelnika Marinom Čukljem.
Nakon višesatnog radnog sastanka, učesnici susreta su razmjenjivali iskustva i razgovarali su o aktivnostima gradskih uprava koje šprovode u cilju unapređenja kvaliteta života građana.
„Gradonačelnik Mostara Kordić  i ja smo  se neki dan  bili na sastanku sa Odborom za vanjsku politiku britanskog parlamenta u Sarajevu. Tom prilikom smo imali kratak razgovor i dogovorili da unaprijedimo našu saradnju .Problemi većine gradonačelnika u BiH su vrlo slični i ja sam pozvao mog kolegu u Tuzlu i drago mi je i čast da je  danas ovdje gradonačelnik Mostara u gostima .Razgovarali smo dugo i razmjenjivali naše prakse i spominjali neke mostarske, a neke i tuzlanske probleme, te razgovor koji je najbolji način da se ti problemi riješe. Pored toga razgovarali smo i o aktivnosti koje se realizuju na novou lokalnih zajednica , prije svega komunalnim temama , te saradnje na privrednom nivou.“ – izjavio je Jasmin Imamović.
„Ovo je sastanak da su se sreli gradonačelnici dva najveća grada , razmijenili smo slične komunalne prakse, energetske efikasnosti, otopljavanje grada i druge. Razgovarali smo o drugim modelima, vrlo efikasnim i koristan radni sastanak. Drago mi je da pojedine firme uspješno sarađuju sa tuzlanskim .Mislim da je sastanak koristan i potreba je da se i novi susrti u budućnosti nastave“, kazao je Mario Kordić ,te istakao: – Iskoristio bih priliku pozdraviti sve Tuzlake, čast mi je poslušati iskustva i pozitivne prakse koje gradonačelnik Tuzle već godinama provodi u ovom gradu.Razgovarali smo o pitanju komunalnim i ekonomskom razvoju  i drugim oblastima iz djelovanja rada lokalnih samouprava, o mogućnostima saradnje u oblasti turizma, kulture i drugih tema-kazao je Kordić.

Piše: Duška REBIĆ