OŠ Đurđevik: Obilježen 5. juni-113. godišnjica škole

Svečanom akademijom danas je obilježen 5.juni-Dan Osnovne škole Đurđevik, poseban dan za sve . Mnogobrojni gosti, učenici, njihovi roditelji i uposlenici škole su svojim prisustvom uveličali ovaj značajan dan.

Vrijedni učenici i nastavnici su s posebnom pažnjom pripremili priredbu i čestitali našoj školi 113. rođendan. Vođeni željom da pokažu svoj rad,  đaci su se predstavili plesom, pjesmom, igrokazima i recitalima. Prenijeli su na mnogobrojnu publiku vesele i iskrene dječije emocije.
Prisutnim gostima se obratio direktor škole, gospodin Ibrahim Džihanović, zahvalio što su svojim dolaskom uveličali ovaj značajan dan, ali i iskazao zahvalnost mnogobrojnim pojedincima i kolektivima koji podupiru rad  škole. Ovaj dan je prilika da se sumiraju rezultati  rada u protekloj godini, ali i da se zahvalimo svima onima koji su bili uz nas i pomagali nam da ostvarimo naše planove.
Posebne pohvale i prigodne nagrade za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta i primjerno vladanje u toku devetogodišnjeg školovanja dobili su naši učenici: Rijad Mrakanović, Ajdin Goletić, Emrah Nišić i Ahmed Suljić. Oni su naša kruna, najbolji među najboljim, oni su ponos generacije.
Danas je i zvanično promoviran učenik generacije Emrah Nišić. Učenik koji je ponio titulu najboljeg. Emrahu je diplomu kao i specijalnu nagradu uručio direktor škole. Ove godine je u nagrađivanju učenika generacije učestvovala i MZ Đurđevik, a novčanu nagradu i pohvalu je uručio predsjednik MZ Đurđevik dipl.ing.rudarstva  Sifet Šehić, koji je rekao:

“Učenik generacije Nišić Emrah zaslužuje sve pohvale i mi u MZ Đurđevik smo ponosni na ovog darovitog učenika, kao i OŠ Đurđevik u cjelini, koja postiže krupne rezultate u svom odgojno obrazovnom radu s malidim generacijama.  Učenik generacije postigao je odlične rezultate na takmičenjima, kao i  samom učenju i mi to u MZ Đurđevik cijenimo. Učenicima, nastavnicima i  direktoru škole prof Ibrahimu Džihanović čestitam 5. juni – Dan Osnovne škole Đurđevik, uz želju da i dalje postižete vrhunske rezultate u odgoju mladih generacija”.

Pismena priznanja danas su uručena nastavnicima, pojedincima iz naše lokalne zajednice, privrednicima i društvima koji su u ovoj godini mnogo doprinijeli općem razvoju škole u kompletnom obrazovnom procesu.
Svim učenicima, saradnicima i uposlenicima upućujemo iskrene čestitke, uz želje da Osnovna škola Đurđevik   uvijek bude mjesto gdje se njeguju vrijednosti, poštuju različitosti i sa osmijehom usvajaju znanja.
Znanje, odgovornost, tolerancija i želja za napretkom je put koji vodi ka uspjehu. Nadamo se da će i u budućem radu, OŠ Đurđevik , zaista, i dalje biti gnijezdo u kojem će se budući mladi ljudi humano pripremati za let u život.
N.Žigić