˝1001 Things to do in Tuzla Canton˝: Facebook promocija turističkih destinacija

Tim sačinjen od mladih, ambicioznih i pozitivnih ljudi pokrenuo je Facebook stranicu pod nazivom “1001 Things to do in Tuzla Canton” čiji je cilj prezentacija turističkih destinacija i zanimljivosti u okviru Tuzlanskog kantona. 

-Po uzoru na druge, poznatije i uspješnije stranice istog tipa, shvatili smo da bi bilo pozitivno pokrenuti sličan projekat i za Tuzlanski kanton s ciljem pokazivanja ljepota, zanimljivosti i pozitivnih stvari našeg područja domaćim i stranim turistima, kazao je Aldin Prelić, jedan od osnivača stranice.

Osnivači stranice navode da je važno ukazivati na pozitivne vrijednosti. Stoga su se i odlučili na realizaciju ovog projekta. 

Svijet u kojem živimo iz dana u dan nam postaje na neki način “čudniji” – na što većina stvari ukazuje. U vremenu koje pretjerano mnogo pažnje pruža niskim vrijednostima, mi je želimo usmjeriti  na pozitivnije stvari kako bismo, takoreći, evoluciju usmjerili ka ispravnome cilju, navode iz tima. 

Stranica je osmišljena i pokrenuta da bi pokazala koliko zanimljivih, kvalitetnih i zabavnih stvari možemo vidjeti i doživjeti na Tuzlanskom kantonu. “Naš cilj je 1001”, navode kreatori ove facebook stranice.

Iz tima napominju da su uvijek dostupni za sve sugestije, prijedloge i kritike, te pratiocima stranice poručuju da uvijek budu slobodni javiti se i izraziti svoje mišljenje.

Link: 1001 Things to do in Tuzla Canton