¨Tops¨ na tržištu Švedske

“Agrokomercov” brend “Tops” velikokladuške prehrambene industrije “AC FOOD” ušao je na tržište Švedske.

Prve količine ovog najpoznatijeg bosanskohercegovačkog biskvita već se nalaze na policama švedskih trgovina i većih trgovačkih lanaca “City Gross” i “Orient Hus”. Rezultat je ovo ekskluzivne saradnje koja je ostvarena sa distributerom “Plivit Trade AB Sweden”.

– Švedska je još jedno novo tržište koje smo otvorili u posljednjih devet mjeseci od kako smo preuzeli proizvodnju i plasman branda “Tops”. Prethodno smo testirali tržište i zapravo je to taj ukus koji su švedski kupci tražili. Prve reakcije kupaca su izvanredne, i uvjereni smo da ćemo i na tržištu Švedske postići značajan uspjeh. Zanimljivo je da bez obzira na različitosti tržišta, i očekivanja kada se radi o ukusima, “Tops” na jednostavan način povezuje ljude. Svjesni smo ovih prednosti, zato nastavljamo sa internacionalnom ekspanzijom našeg branda – navedeno je u saopćenju za javnost kompanije AC FOOD u kojoj se proizvode “Agrokomercovi” brandovi u Velikoj Kladuši.

Švedska je deseto po redu strano tržište na koje je plasiran “Tops”. Uz Švedsku, “Tops” se izvozi još u Sloveniju, SAD, Hrvatsku, Irak, Srbiju, na Kosovo, u Crnu Goru, Makedoniju i Austriju.

– Imamo velika očekivanja kada je riječ o “Topsu”. U našoj zaista izvrsnoj ponudi koju nudimo na švedskom tržištu nedostajao nam je jedan ovakav kvalitetan brand. Nadam se da ćemo sa ulaskom “Topsa” na tržište Švedske otvoriti jedno novo poglavlje plasmana ovog poznatog branda u ovom dijelu Evrope – izjavio je jedan od vlasnika i zamjenik direktora kompanije “Plivit Trade AB” Amir Golalić.

“Plivit Trade AB” osnovan je 1998. u švedskom gradu Vastervik. Prve godine poslovanja kompanija je ostvarila prihode od šest miliona švedskih kruna. U posljednjih 20 godina kompanija je narasla u grupu s godišnjim prihodom od 200 miliona švedskih kruna, sa čitavim nizom podružnica u jugoistočnoj Evropi, te poslovanjem koje je prošireno sa uvoza i prodaje na proizvodnju. “Plivit Trade” je ekskluzivni zastupnik na švedskom tržištu poznatih regionalnih brandova sa Balkana.

(bosanski.com)