Svečano otvaranje 11.Tuzla Film Festivala u petak u BKC-u

11.Tuzla Film Festival koji se održava od 21.do 25. oktobra 2022.godine publici će ponuditi veliki broj filmova.Svečano otvaranje u BKC-TK će otvoriti film „Švedsko srce moje majke“reditelja Adisa Bakraća i ovom prilikom će biti i dodijeljeno nekoliko značajnih priznanja, među kojima je i Vila TFF Veljku Bulajiću za doprinos razvoja južnoslavenskog filma.
Ove godine festivala dugi igrani filmovi će biti prikazani u BKC-u svečanim otvaranjem i u Narodnom pozorištu Tuzla , dok će filmovi iz kategorije animirani, kratki igrani , dokumentarni i future generation short films (FGST) publika moći da pogleda na online platformi wwwtuzlafilm festival.com.
I ove godine stručni žiri će najbolje filmove po kategorijama nagraditi Vilom Tuzla Film Festivala na ceremoniji zatvaranja 25.10.u 18:30 u Narodnom pozorištu Tuzla, nakon čega će biti prikazani film „Bitka na Neretvi“Veljka Bulajića .
Tokom pet dana trajanja 11.Tuzla Film Festivala publici će se ponuditi veliki filmski hitovi , radinice, kafe sa poznatim, druženja sa glumcima i rediteljima.Program i goste možete pratiti na www.tff.ba i facebook stranici Film Festival i Instagramu Tuzlafilm festival.
I ove godine će se u Kino Kaleidoskopu od 22 do 24 oktobra održati i 24 Međunarodni festival dokumentarnog filma(revitaliziran).
Duška REBIĆ