JP „Vodovod i kanalizacija“ Gračanica bogatiji za novu radnu mašinu

U utorak je u JP „Vodovod i kanalizacija“ Gračanica izvršena prezentacija nove radne mašine koja će biti u upotrebi prilikom izvršavanja narednih projekata ovog preduzeća. Sredstva za radnu mašinu (rovokopač) za uređenje vodozaštitnih zona i rezervoara te nabavku opreme za analizu i kontrolu hlora u visini od 180.000 KM, odobrio je Fond za zaštitu okoliša FBiH po Javnom pozivu. Cijena ukupnog projekta iznosi 308.000 KM, a preostali iznos finansiralo je samo preduzeće.

„Ova investicija će pomoći našem preduzeću da održi stabilnost vodovodnog sistema i koristim priliku da čestitam JP „Vodovod i kanalizacija“ na dobroj organizaciji a želim i da se zahvalim Fondu za zaštitu okoliša što prati i podržava Gračanicu u mnogobrojnim projektima što je samo potvrda da je Gračanica aktivna sredina.“ kazao je gradonačelnik Nusret Helić.

Direktor JP „Vodovod i kanalizacija“ Senad Hamidović se također zahvalio Gradu Gračanica i Fondu za zaštitu okoliša i istakao značaj apliciranja ovakvih projekata te naveo da je ovo samo prvi korak za uspješniji rad ovog preduzeća.

 

(gracanica.gov.ba)