Dvije medalje za takmičara plivačkog kluba “Zmaj-Alpamm ” u Sarajevu

Dvije medalje za takmičara plivačkog kluba “Zmaj-Alpamm ”  u Sarajevu

U organizaciji PK „Novi Grad“- Sarajevo 4.12.2’021 .godine u Sarajevu održan je 11. Međunarodni plivački miting Kup“Novi Grad 2021“-Novi Grad challenge.
Plivalo se u bazenu (25m) sa 8 staza i elektronskim mjerenjem .Nastupilo je 546 plivača iz 30 plivačkih klubova iz Crne Gore i BiH.
Plivački klub „Zmaj.Alpamm“ Tuzla sa jednim takmičarom Kenanom Dračićem bio  je jedini plivački klub iz Tuzle koji je uzeo učešće na ovom takmičenju.U izuzetnoj jakoj konkurenciji Kenan je iako bez adekvatnih treninga u bazenu već 5 mjeseci osvojio 2 medalje, jednu srebrnu medalju u disciplini 50 m delfin i jednu bronzanu medalju u disciplini 50 m. delfin stilom.
Dva četvrta mjesta je zauzeo u disciplini 100 slobodno i 100 mješovito, dok je na 50 metara slobodno zauzeo 6.mjesto.Kenan je u kategoriji A :15 godina i stariji prema FINU bodova iz 4 discipline zauzeo fantastično 3 mjesto.
Napominjemo da Kenan i svi ostali plivači, (njih preko 500) od 27.6.2021.g.) zbog zatvaranja bazena u hotelu Tuzla , koji jedini posjeduje uslove za takmičenje /trenažno plivanje nemaju adekvatne uslove gdje da treniraju najzdraviji sport koji oni vole najviše na svijetu.
Prije nekolko godina tuzlansko plivanje i tuzlanski plivači su bili najbolji u državnim standardima reprezentacije na svim velikim takmičenjima, te dva puta učesnici Olimpijskih igara.
Sada ovaj sport bez masovne obuke plivača umire u našem gradu, dok su djevojčice i dječaci prepušteni sebi, ističe šef Stručnog štaba PK „Zmaj-Alpamm“, mr.sc.Muhamed Smajlefendić.
   Duška REBIĆ