Čestitka gradonačelnika Tuzle i predsjedavajuće Gradskog vijeća u povodu obilježavanja 8.marta Međunarodnog dana žena

U povodu 8.Marta Međunarodnog dana žena gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović i predsjednica Gradskog vijeća Tuzle , Nataša Perić uputili su čestitku u kojoj navode:
Poštovane sugrađanke
Sretan vam 8 mart, dan posvećen poštovanju i zahvalnosti prema ženama.Ovaj praznik nastao je prije više od stotinu godina, kao odraz težnji ženi za poštovanjem , slobodom i ravnopravnosti.
To je bio početak procesa emancipacije žena koja traje i danas. Potvrda za nastavkom ove borbe danas je aktuelna, ali je važnije svakodnevno se zalagati za punu ravnopravnost , pravdu i slobodu žene , promovisati ravnopravnost, toleranciju i solidarnost i zalagati se za osnovne ljudske vrijednosti.
Međunarodni dan žena je i prilika zahvaliti se svim ženama za poseban doprinos razvoju društva, za svakodnevni doprinos razvoju društva, za svakodnevni trud i ljubav, požrtovanost , nesebičnost i podršku.
Zato vam još jednom od srca hvala što naš grad iz dana u dan činite kvalitetnim i ljepšim mjestom za život u svim njegovim sferama i segmentima .
Čestitamo vam Međunarodni  dan žena, dan zahvalnosti kojem iskazujemo poštovanje svim majkama, suprugama, sestrama, kćerimsa i kolegicama.

Jasmin Imamović  gradonačelnik Grada Tuzle
Nataša Perić predsjedavajuća Gradskog vijeća Tuzle

                                                                                                  Duška REBIĆ