Tužna svakodnevnica u Palestini: Mališani sjede na projektilima koji nisu eksplodirali

Tužna svakodnevnica u Palestini: Mališani sjede na projektilima koji nisu eksplodirali

Neeksplodirana ubojna sredstva, koja je Izrael koristio u napadima na Pojas Gaze, predstavljaju veliku prijetnju za Palestince na tom području, posebno za djecu. Nerijetko se dešava da mališani u Gazi vrijeme provode tako što se igraju u njihovoj neposrednoj blizini i sjede na projektilima koji nisu eksplodirali.

Fotoreporter Anadolije zabilježio je upravo takve prizore u okrugu Er-Rimal na zapadu grada. Među žrtvama izraelskih napada na Gazu nalazi se i veliki broj djece. Izrael od 10. maja iz zraka i s kopna vrši napade na Pojas Gaze. Broj poginulih u izraelskim napadima na Pojas Gaze, koji je pod opsadom, porastao je na 213. Među poginulima se nalazi i 61 dijete, 36 žena, dok je 1.442 ljudi ranjeno tokom izraelske ofanzive.

Uprkos reakcijama iz svijeta, Izrael je nastavio žestoke napade na Gazu u kojoj živi oko dva miliona stanovnika. S druge strane, palestinske grupe otpora u Gazi nastavljaju ispaljivati rakete kao odgovor na izraelske napade. Od ispaljenih raketa u Izraelu je poginulo deset osoba.