TikTok zabranjen u Italiji: Djevojčica se ugušila radeći “izazov”

TikTok zabranjen u Italiji: Djevojčica se ugušila radeći "izazov"

Državno tijelo za garanciju ličnih podataka je zatražilo od društvene mreže TikTok da odmah blokira sve korisnike čija starost nije sa sigurnošću potvrđena, piše dnevni list “IL Fato kotidijano”. Dok traje istraga smrti djevojčice iz Palerma zbog TikTok izazova, ova aplikacija je u Italiji blokirana.

Naime, desetogodišnja djevojčica preminula je ugušena, po svoj prilici učestvujući u apsurdoj igri “izazova” – jednoj od mnogih koje su raširene na platformi i veoma popularne među mladima.

Djevojčica je pronađena u kupatilu sa pojasom oko vrata zavezanim za radijator, hitno je prebačena u bolnicu, ali joj nije bilo spasa.

Policija ispituje mobilni telefon djevojčice, koja je imala nekoliko svojih profila na Fejsbuku i TikToku. Vjeruje se da će u mobilnom telefonu biti i posljednji snimak djevojčice dok je učestvovala u “izazovu”, ali eventulano i trag onoga koji ju je na to podstakao.

Roditelji djevojčice dali su saglasnost da se njeni organi transplantiraju i spasiće život četvoro bolesne djece.

Povodom tragičnog događaja psiholog Kalođero Lo Pikolo je izjavio da “smo svi učesnici rijaliti programa u kojemu se traže novi podvizi da bi se osvojili bodovi”.

“Svi istovremeno učestvujemo i svi smo jednako gubitnici”, tvrdi psiholog Lo Pikolo.

(B92)