Sastanak čelnika Vlade FBiH i predstavnika kantonalnih vlada

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i zamjenici premijera Jelka Milićević i Vesko Drljača održat će danas sastanak s dužnosnicima vlada svih kantona u Federaciji.

Sastanku će prisustvovati također federalni ministri pravde i prometa i komunikacija Mato Jozić i Denis Lasić. Iz svih kantona su pozvani premijeri te ministri finansija, pravde, prometa i komunikacija, kao i privrede, saopćeno je iz Ureda Federalne vlade za odnose s javnošću.

Tema sastanka je razmatranje finansijskih efekata novih rješenja iz Nacrta zakona o doprinosima i porezu na dohodak na kantonalne budžete, mogućnosti pokretanja investicionog ciklusa izgradnje i modernizacije regionalnih cesta, kao i aktivnosti koji su osnova za sljedeći ciklus u ovoj oblasti. Bit će riječi i o definiranju ključnih principa za sljedeće korake u reformi javne uprave u BiH, koja uključuje i kantonalni nivo vlasti.

Sastanak će biti održan u prostorijama privrednog društva BH Telecom d.d. Sarajevo. U 14.30 sati je najavljena pres-konferencije.

(Fena)