Otac Britni Spirs izgubio pravo na upravljanje njenim milionima

Otac Britni Spirs izgubio pravo na upravljanje njenim milionima

Otac Britni Spirs izgubio je pravo da djelimično upravlja imovinom ove pjevačice. Džejmi Spirs kontrolisao je finansije i lične poslove svoje kćerke otkad je primljena u bolnicu 2008. godine, kao dio spornog pravnog sporazuma.

“Starateljstvo” nad imovinom je česta pojava u većini saveznih država, a dešava se u slučaju kada osoba nije sposobna da se sama brine o svojoj imovini.

U novembru prošle godine, 39-godišnjakinja je bezuspješno pokušala izbaciti oca iz te uloge, a sudija je na tom saslušanju imenovao privatnu firmu “Bessemer Trust” za upravljanje pjevačicinim bogatstvom.

U to vrijeme njen odvjetnik je rekao da se plašila oca i da neće nastaviti pjevačku karijeru dok je on imao moć nad njom.

Na saslušanju u Los Anđelesu u četvrtak, gospodin Spirs je izgubio pravo delegiranja investicionih ovlaštenja za imanje koje je od prošle godine vrijedilo 60 miliona dolara.

Još jedno ročište u vezi ovog slučaja zakazano je za 17. mart.

Advokat Vivian Torin rekla je da je sporazum s firmom sklopljen nakon prošlogodišnjeg saslušanja te da je bio nejasan i dvosmislen, a sve u pokušaju da se oduzme autoritet gospodinu Spirsu.

Britni Spirs prodala je više od 100 miliona ploča, ali nije nastupala uživo od oktobra 2018. godine, a advokati gospodina Spirsa već su insistirali na tome da ju je upravljanje poslovima spasilo od finansijske propasti.

Prvih 11 godina Spirs je zastupao advokat Endrju M. Volet, ali je Volet dao ostavku 2019. godine.

Ubrzo nakon toga, gospodin Spirs privremeno je napustio upravljanje ličnim poslovima svoje kćerke, navodeći zdravstvene razloge, ali je zadržao ulogu upravljanja njenim finansijama.

Presuda dolazi nakon što je u SAD-u objavljen novi dokumentarac o pjevačicinoj karijeri.

Dokumentarni film o Britni Spirs govori o njenim usponima do slave, poteškoće s kojima se suočavala i kontroverze oko njene imovine.