Nova uloga Milene Radulović u ruskom trileru

Srpska glumica Milena Radulović tumači glavnu ulogu u filmu “Superdeep”, reditelja Aresnija Sjuhina, koji nudi svoju verziju priče i razlog naglog zatvaranja jednog od najvećih naučnih projekata Sovjetskog saveza.

Radi se o bušotini na krajnjem sjeveru Rusije koja je na ljeto 1990. dostigla dubinu od 12.262 metara, svrstavajući je u Ginisovu knjigu rekorda kao najdublje čovjekovo dostizanje ka Zemljinoj kori.

Krici koji su snimljeni pod zemljom i tehnički problemi koji su ometali dalje kopanje, stvorili su jednu od najvećih ruskih legendi – da su došli do samog pakla.

“Kao neko ko je rođen na Koljskom poluostrvu nisam mogao da ne znam za takvo obilježje moje domovine. Zbog toga je bilo zanimljivo imati stvarne događaje kao osnovu za neku sopstvenu, a fantastičnu priču”, rekao je Sjuhin, prenosi b92.

Inspirisan kultnim ostvarenjima “The thing” Džona Karpetnera i sage “Osmi putnik”, film je sniman na originalnoj lokaciji, blizu Murmanska na samom sjeveru Rusije, gdje su se zapravo i dogodili nauci neobjašnjivi događaji, koji su potom prerasli u narodne legende.

Film “Superdeep” u četvrtak, 15.aprila, započinje svoj bioskopski život u Srbiji. Istog dana, specijalnoj projekciji u bioskopu Kombank Dvorana, prisustvovaće glavna glumica Milena Radulović.