Austrija: Sa pokvarene žičare spašeno 150 skijaša (VIDEO)

Austrija: Sa pokvarene žičare spašeno 150 skijaša (VIDEO)

U ponedjeljak je, uz pomoć nekoliko timova spasilaca i tri helikoptera, spašeno 150 skijaša na planini Kreischberg u Austriji, piše Washington Post. 

Akcija spašavanja sa žičare koja je stala puna skijaša, trajala je satima. Lokalna policija je priopćila da je do incidenta došlo na Rosenkranzu, sjeverno od Klagenfurta.

Žičara stala zbog tehničkih problema

Žičara je stala s radom u ranim poslijepodnevnim satima zbog tehničkih problema, a u akciji spašavanja su sudjelovala tri helikoptera i nekoliko timova spasilaca za pomoć u planinama, javlja APA.

Lokalni mediji javili su kako bi popravak dijela žičare koji je prouzročio problem predugo trajao pa je donesena odluka o evakuaciji skijaša koji su zapeli na žičari.

Skijaši su razglasom na nekoliko jezika obaviješteni o akciji spašavanja, a potom su se do njih s donje strane penjali spasioci. Vezali su ih i spuštali na tlo. One do kojih spasioci nisu mogli doći s tla, spašavali su timovi u helikopterima.

Sve se događalo na visini od 7 do 10 metara iznad zemlje, vremenski uvjeti su bili naklonjeni akciji spašavanja, nije bilo prejakog vjetra, tako da nema ozlijeđenih.

(Index.hr)